Ga naar hoofdinhoud

Kwaliteit

De kwaliteitpagina's bestaan uit twee verschillende soorten overzichten, namelijk het score per onderwerp overzicht en het inhoud beoordelingen overzicht. Beide overzichten hebben als doel om meer inzicht te geven in de kwaliteit van de onderwerpen in oZone. Hiermee kan de auteur aan de slag om de onderwerpen naar een nog hoger niveau te tillen.

Score per onderwerp en Score per platformonderwerp (superadmin)

Het overzicht score per onderwerp geeft een totaaloverzicht van alle sterrenbeoordelingen die zijn gegeven op onderwerpen. De scores die je in dit overzicht ziet bestaan uit beoordelingen van 1 tot 5 sterren en zal daardoor als maximale cijfer een 5 hebben.

In het overzicht zie je een weergave van alle onderwerpen in je bedrijfsomgeving, zowel je eigen onderwerpen als de met je bedrijfsomgeving gedeelde onderwerpen. Deze onderwerpen zijn standaard op score gesorteerd met de laagste score bovenaan. Het overzicht is zelf ook te sorteren op score van laag naar hoog, hoog naar laag en op de onderwerptitel van a-z en z-a. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in dit overzicht te zoeken op onderwerptitel. De score die je ziet bij onderwerp bestaat uit alle sterrenbeoordelingen die gegeven zijn door alle deelnemers van het onderwerp. Dit kunnen deelnemers uit je eigen bedrijf zijn, maar ook deelnemers van bedrijfsomgevingen waarmee je het onderwerp hebt gedeeld of deelnemers uit andere bedrijfsomgevingen op publieke oZone onderwerpen.

Beoordeling detail

Je kunt de beoordelingen per onderwerp in detail bekijken. Elke beoordeling heeft een standaard set aan vragen, die je als deelnemer optioneel in kunt vullen. In dit overzicht zie je het segment van alle deelnemers die de vragen hebben beantwoord.

Inhoud beoordelingen

In het overzicht "inhoud beoordelingen" zie je alle binnengekomen beoordelingen op de onderwerpen in je bibliotheek. Deze beoordelingen zijn gesorteerd van nieuw naar oud en kan daarnaast ook in de andere richting worden gesorteerd. Naast het sorteren kun je ook op onderwerptitel zoeken, zodat je alleen de relevante data van het gekozen onderwerp ziet. In het overzicht zie je de datum van beoordeling, de naam van het onderwerp, de antwoorden op de gestelde vragen in de beoordeling, de eventueel ingevulde toelichting(op detailpagina), de auteur en de bedrijfsnaam van de eigenaar van het onderwerp.

De beoordelingen die je ziet op bedrijfsonderwerpen zijn beoordelingen van je eigen deelnemers alsmede beoordelingen van deelnemers van bedrijven waarmee je dit onderwerp hebt gedeeld. Hierdoor heb je inzage in de kwaliteit van het onderwerp en wat alle deelnemers ervan vinden. Deze data is anoniem en je ziet hierbij ook niet in welk bedrijf deze deelnemer zit. Naast bedrijfsonderwerpen zie je ook beoordelingen op gedeelde onderwerpen. Dit kunnen publieke oZone onderwerpen en gedeelde onderwerpen in bedrijfsgroepen zijn. Op deze gedeelde onderwerpen zie je alleen de beoordelingen die binnen je eigen bedrijf zijn gegeven. Alleen de eigenaar van het onderwerp ziet hierop alle beoordelingen.

Ook is de hele lijst met beoordelingen, danwel gefilterd op het gezochte onderwerp, te exporteren als .csv.

Zowel de opleidingscoordinator als de auteur kunnen de kwaliteitsoverzichten bekijken.