Ga naar hoofdinhoud

Authenticatie

Login

Deelnemers van ozone kunnen inloggen via de inlog pagina in oZone. Om in te kunnen loggen heeft de deelnemer een e-mailadres en wachtwoord nodig.

Wachtwoord vergeten/ Wachtwoord herstellen

Is de deelnemer het bij de account behorende wachtwoord vergeten, dan kan via wachtwoord vergeten? een nieuw wachtwoord worden aangevraagd. Hierna ontvangt de deelnemer op het e-mailadres een email met daarin een link naar de wachtwoord herstellen pagina om een nieuw wachtwoord in te stellen. Bij het aanvragen ziet de deelnemer altijd de melding Je aanvraag voor een nieuw wachtwoord is gelukt. Je ontvangt van ons binnen enkele minuten een e-mail., ook al is het geen geldig e-mailadres. Dit om phishing te voorkomen.

Bij het aanmaken van een nieuwe account door de opleidingscoördinator krijgt de deelnemer via het ingevulde e-mailadres een uitnodiging. Via deze uitnodiging kan de deelnemer basisgegevens invullen en een wachtwoord aanmaken. Heeft de deelnemer geen e-mail ontvangen(dit kan enkele minuten duren), dan is het raadzaam om in de spam te kijken. Heeft de deelnemer deze niet ontvangen of verwijderd. Dan kan via Geen bevestigingslink ontvangen(op de inlogpagina) een nieuwe mail worden verstuurd naar de deelnemer.

Inschrijven open e-learning

oZone biedt ook de mogelijkheid om als deelnemer zonder bedrijf een account aan te maken. Dit kan in de open e-learning. Hiermee heeft de deelnemer toegang tot de publieke onderwerpen. Bekijk de oZone website voor meer informatie.

E-mailadres wijzigen

Het e-mailadres van een deelnemer kan op twee verschillende manieren gewijzigd worden. Dit kan de deelnemer zelf doen in het profiel of dit kan gedaan worden door de opleidingscoördinator. De opleidingscoördinator doet dit in het deelnemeroverzicht.

E-mailmeldingen

Zie Mailtemplates

SSO

oZone ondersteunt Single Sign On (SSO) voor het inloggen van deelnemers. Hiermee kun je vanuit een ander platform waar je reeds ingelogd bent, doorklikken naar de oZone leeromgeving en ben je automatisch in de juiste bedrijfsomgeving ingelogd.

Nieuwe deelnemer

Als nieuwe deelnemer wordt er op het moment van het gebruiken van de SSO koppeling een account voor je aangemaakt in de omgeving van de SSO configuratie. Hierdoor heb je direct toegang tot de complete bedrijfscontent in oZone. Je kunt zonder wachtwoord inloggen via de SSO koppeling. Heb je als deelnemer alleen toegang tot het platform via SSO en nooit een wachtwoord aangemaakt, dan kan je via de wachtwoord vergeten pagina een wachtwoord aanmaken. Hierdoor kun je zowel met SSO als met het wachtwoord toegang krijgen tot je account.

Bestaande deelnemer

Bij het al hebben van een account in oZone (wel of niet geactiveerd), zul je bij het gebruik van de SSO koppeling moeten bevestigen dat je je account wilt koppelen aan het externe platform. Dit is om te voorkomen dat een ongeautoriseerd persoon toegang kan krijgen tot je account. Het externe platform kan bijvoorbeeld een intranet of een CRM-systeem zijn waarmee je als deelnemer direct kunt inloggen in oZone.

Als gebruiker krijg je bij dit koppelverzoek een e-mail op je e-mailadres die je gebruikt in het externe platform. In deze e-mail zit een unieke link waarmee je de koppeling kunt accepteren of weigeren.

Screenshot SSO koppeling e-mail

Na het klikken op de link krijg je van oZone een popup met de koppelvraag en de bijbehoren keuzes. Bij het accepteren van de koppeling kun je vanaf dat moment de koppeling gebruiken en zul je bij volgend gebruik automatisch inloggen in oZone.

Screenshot SSO koppeling pop-up

Bestaande deelnemer in andere bedrijfsomgeving

Zit je als deelnemer al in oZone maar niet in de bedrijfsomgeving van de koppeling? Dan zal je account eerst verplaatst moeten worden met een verplaatscode naar het bedrijf van de SSO koppeling. Dit kun je zelf regelen met de opleidingscoördinator van die omgeving.

Voor uitleg over SSO en de mogelijkheden zie SSO

LTI

oZone ondersteund Learning Tools Interoperability (LTI) voor het koppelen van onderwerpen. Zie LTI