Ga naar hoofdinhoud

Persoonlijke leerpaden

Opleidingscoördinatoren, teambeheerders en teamleiders kunnen voor deelnemers persoonlijke leerpaden instellen. Dit zijn onderwerpen die voor de lerende interessant kunnen zijn om te volgen, maar niet per se aan andere lerenden gekoppeld hoeven te zijn. Door het koppelen van één of meerdere onderwerpen aan een deelnemer ontstaat er een persoonlijk leerpad. Hierdoor is het mogelijk om naast de bedrijfsleerpaden eigen persoonlijke doelen te stellen voor de deelnemer.

Onderwerpen koppelen

Voor de opleidingscoördinatoren, teambeheerders of teamleiders zijn er twee mogelijkheden om onderwerpen aan een lerende te koppelen. Dit kan bij het bewerken van de deelnemer alsmede bij het introductiescherm van het onderwerp.

Deelnemer bewerken

Bij het bewerken van een deelnemer kun je naast de bedrijfsleerpaden ook losse onderwerpen koppelen. Hierbij maak je een keuze uit de beschikbare live onderwerpen uit de onderwerpen bibliotheek. Dit kunnen zowel bedrijfsonderwerpen als oZone onderwerpen zijn. Ook kun je instellen in welke volgordelijkheid de onderwerpen worden weergegeven aan de kant van de deelnemer.

Is het vereist dat een deelnemer deze onderwerpen verplicht in deze volgorde doet? Dan kun je aanzetten dat de deelnemer ze verplicht in vaste volgorde moet afronden. Hierdoor ziet de deelnemer de onderwerpen wel staan op zijn/haar dashboard en in mijn opleiding, maar zijn ze nog niet aan te klikken totdat het voorgaande onderwerp is afgerond.

De vaste volgordelijkheid is alleen in te stellen als totaal voor alle onderwerpen in het persoonlijke leerpad en is niet per onderwerp aan of uit te zetten.

Introductiescherm onderwerp

Losse onderwerpen zijn ook in één keer aan meerdere deelnemers te koppelen. Om dit te doen ga je als opleidingscoördinator, teambeheerder of teamleider naar de preview van een onderwerp. Deze kun je vinden op de paarse tegels bij het beheren van een onderwerp. In de inhoudsopgave van de preview staat rechtsboven in de knop beheer deelnemers.

Screenshot persoonlijk leerpad in preview

Dashboard en mijn opleiding

Als een onderwerp is toegevoegd aan een persoonlijk leerpad van een deelnemer dan verschijnt deze op zijn/haar dashboard en in mijn opleiding onder het kopje Persoonlijk leerpad. Als een deelnemer het onderwerp vervolgens afrondt dan is deze alleen nog te vinden onder mijn opleiding.

Per onderwerp krijgt de deelnemer een melding in het platform en een e-mailnotificatie om te laten weten dat er een nieuw onderwerp klaarstaat. De deelnemer ontvangt de e-mail alleen als in de voorkeuren in het profiel van de deelnemer het ontvangen van deze e-mail aanstaat.